Verloren brood van peperkoek met gebakken perziken en honing

Servings 2

Ingredients
  

  • 2 halve perziken uit blik
  • 1 ei
  • 1.25 dl melk
  • 2 sneetjes Vondelmolen peperkoek

Instructions
 

  • Snij de perziken in 8 maandjes en bak ze langs beide kanten in een pan met wat boter. 
  • Doe de eieren en de melk in een kom en meng ze door elkaar. Dompel hier de stukjes peperkoek in en bak ze aan beide kanten in een pan met boter. 
  • Pak een bordje en leg er de peperkoek op, hierop leg je 4 stukjes perzik.
  • Giet voorzichtig een beetje honing over de peperkoek en klaar is je dessertje. 

Stoofvlees met peperkoek

Servings 4

Ingredients
  

  • 1 kg rundsstoofvlees in stukken  
  • 33 cl bruin bier
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 plakjes Vondelmolen peperkoek
  • 150 ml vleesbouillon
  • 2 uien(fijngesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 wortelen
  • peper & zout

Instructions
 

  • Neem een stoofpot en zet op een hoog vuurtje, doe er een flinke klont boter in. Stoof er eerst de fijngesneden ajuin met het vlees in tot het vlees een bruin kleurtje heeft, kruid met peper en zout.
  • Schenk het bier samen met de bouillon in de stoofpot en roer goed. Maak een kruidenbuiltje van de blaadjes laurier en de tijm en laat dit meestoven in de pot. 
  • Voeg de wortelschijfjes toe en besmeer de plakjes peperkoek met de mosterd en leg deze met de besmeerde zijde in de stoofpot. Laat het stoofvlees een 2-tal uur sudderen op laag vuur. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de pot. 
  • Breng het stoofvlees op smaak met peper en zout. 
  • Bij het stoofvlees kan je zelfgemaakte frietjes serveren!

Een peperkoeken ijsje

Servings 2

Equipment

  • een rond uitsteek vormpje

Ingredients
  

  • 4 plakjes Vondelmolen peperkoek
  • 1 liter ijs

Instructions
 

  • Steek rondjes uit de vondemolen peperkoek en laat ondertussen het ijs zacht worden in de ijskast.
  • Als het ijs zacht is schep je wat ijs op een stukje peperkoek en leg je er een ander stukje over. Je kan de zijkanten wat ronder maken met je lepel. Vries ze even terug in zodat ze mooi hard worden en klaar!